EXPEDUJEME IHNED! doručení do 2 dnů
Jak si vyrobit domácí nanuky nebo zmrzlinu
• Vydáno: 28. 07. 2015
Během parného léta stále hledáme, čím se zchladit. Jednou z možností jsou sorbety, zmrzliny a nanuky. A vyrobit si je doma, přináší spoustu potěšení. Jednak z vlastní přípravy a navíc děláte něco pro své zdraví, když dobře víte, co do pokrmu dáváte. Obejdete se tak bez zbytečných rostlinných tuků, emulgátorů a barviv. Zkrátka domácí zmrzlina je chuťově něco úplně jiného.
Při výrobě domácích nanuků můžete využít i domácí výpěstky jako jahody, maliny nebo meruňky, díky nimž bude ochlazení chutnější. Když se rozhodnete pro vodové nanuky, fantazii se meze nekladou. Pokud toužíte po jemné a nadýchané zmrzlině, je třeba, aby byla každou chvíli promíchávána. Tehdy totiž nevznikají velké krystalky vody. Důkladně a často ji tedy míchejte, abyste si mohli pochutnat na hladké zmrzlině. Samozřejmě existují i moderní pomůcky, kterými si můžete vypomoci. Některé kuchyňské roboty mají speciální chladící mísy. Pokud chcete trochu ulehčit práci, pořiďte si výrobník zmrzliny neboli zmrzlinovač.
Vyrobte si jahodovou zmrzlinu 500 g jahod, ca. 70 g cukru nebo ca. 5 lžic medu (obojí podle chuti), šťávu z půlky citronu, 250 ml smetany nebo 250 g tvarohu. Vše důkladně promixujeme na lehký krém a naplníme do misky. Směs v ní každou chvíli promícháme, jak bylo popisováno výše. Tekutinou můžeme i naplnit připravené formičky nebo kelímky. Právě šikovné formičky mívají většinou veselé tvary, které udělají radost nejen dětem, ale i dospělým. Vložením napichovátka získáte domácí nanuk. Do kelímku zase můžete vložit malou lžičku. Sehnat se dají i dřívka na nanuk.
Tuto jahodovou zmrzlinu ještě lze povýšit a vylepšit tak, že nanuk polijete čokoládou. Ve verzi s tvarohem tak vlastně získáte tvarohový nanuk Míša. A na závěr ještě malý tip. Víte, jak nejlépe vyjmete hotové nanuky z formiček? Opláchněte je zespodu v horké vodě a jednoduše je budete moci vytáhnout.
-
Čím nejlépe uklidit podlahu v kuchyni
• Vydáno: 08. 10. 2015
Kromě výše uvedených materiálů se nabízí i dřevěná nebo korková podlaha, najít je možno i lino, často laminátovou neboli plovoucí podlahu. Kuchyň může nakonec zkrášlit i kamenná podlaha. Každá z…
-
Hydrogelové kuličky - dekorace i pomocník při udržování vláhy
• Vydáno: 23. 07. 2015
Malé kuličky připomínající ty cvrnkací z dětství se dají nasypat do nějaké misky, květináče nebo třeba vázy. Mohou tak vytvářet oku velmi lahodící dekoraci a prozářit prostor. Pokud ale třeba jedete…
-
Zpříjemněte si večer, aneb co vše dokáží vonné svíčky
• Vydáno: 10. 11. 2015
Léčivá atmosféra vonných svíček Zapálené svíčky dokáží váš byt proměnit na útulné a kouzelné místo, kde se budete hned cítit o poznání lépe. Kromě toho, že si zlepšíte náladu při pohledu na hořící…
-
Skvělý pomocník do každé kuchyně - ultratenký cedník Better Strainer
• Vydáno: 19. 11. 2015
V tomto článku bychom vám rádi představili tuto praktickou vychytávku pro vaše vaření. Pokud často a rádi vaříte, určitě budete tímto jednoduchým a tenkým cedníkem nadšeni. Ušetří vám totiž spoustu…
-
Jak zpracovat třešně
• Vydáno: 23. 07. 2015
Třešně jsou pro lidské zažívání velmi zdravé. Mají příznivý vliv na štítnou žlázu, čistí krev, játra ledviny a podporují vylučování trávicích šťáv a moči. Tento antioxidant skutečně se vyplatí…
Další populární články
© damikol.cz 2004 – 2024