EXPEDUJEME IHNED! doručení do 2 dnů    

Jak si vyrobit domácí nanuky nebo zmrzlinu

Vydáno: 28. 07. 2015

Během parného léta stále hledáme, čím se zchladit. Jednou z možností jsou sorbety, zmrzliny a nanuky. A vyrobit si je doma, přináší spoustu potěšení. Jednak z vlastní přípravy a navíc děláte něco pro své zdraví, když dobře víte, co do pokrmu dáváte. Obejdete se tak bez zbytečných rostlinných tuků, emulgátorů a barviv. Zkrátka domácí zmrzlina je chuťově něco úplně jiného.

Jak si vyrobit domácí nanuky nebo zmrzlinu

Při výrobě domácích nanuků můžete využít i domácí výpěstky jako jahody, maliny nebo meruňky, díky nimž bude ochlazení chutnější. Když se rozhodnete pro vodové nanuky, fantazii se meze nekladou. Pokud toužíte po jemné a nadýchané zmrzlině, je třeba, aby byla každou chvíli promíchávána. Tehdy totiž nevznikají velké krystalky vody. Důkladně a často ji tedy míchejte, abyste si mohli pochutnat na hladké zmrzlině. Samozřejmě existují i moderní pomůcky, kterými si můžete vypomoci. Některé kuchyňské roboty mají speciální chladící mísy. Pokud chcete trochu ulehčit práci, pořiďte si výrobník zmrzliny neboli zmrzlinovač.

Vyrobte si jahodovou zmrzlinu 500 g jahod, ca. 70 g cukru nebo ca. 5 lžic medu (obojí podle chuti), šťávu z půlky citronu, 250 ml smetany nebo 250 g tvarohu. Vše důkladně promixujeme na lehký krém a naplníme do misky. Směs v ní každou chvíli promícháme, jak bylo popisováno výše. Tekutinou můžeme i naplnit připravené formičky nebo kelímky. Právě šikovné formičky mívají většinou veselé tvary, které udělají radost nejen dětem, ale i dospělým. Vložením napichovátka získáte domácí nanuk. Do kelímku zase můžete vložit malou lžičku. Sehnat se dají i dřívka na nanuk.

Tuto jahodovou zmrzlinu ještě lze povýšit a vylepšit tak, že nanuk polijete čokoládou. Ve verzi s tvarohem tak vlastně získáte tvarohový nanuk Míša. A na závěr ještě malý tip. Víte, jak nejlépe vyjmete hotové nanuky z formiček? Opláchněte je zespodu v horké vodě a jednoduše je budete moci vytáhnout.

visa mastercard