EXPEDUJEME IHNED! doručení do 2 dnů
Připravte si chutné raclette
• Vydáno: 11. 09. 2015
Co původně znamenalo pouze určitý švýcarský pokrm, se postupem času stalo chutnou gurmánskou záležitostí, známou široké veřejnosti.
Švýcarský pokrm Raclette dostal název po stejnojmenném tučném kořeněném sýru ementálského typu. Ten se napichoval na vidlici, opekl a pak seškraboval dřevěnou vařečkou. K tomu se na talíř servírovaly brambory vařené ve slupce, uzená šunka, ale také nakládané okurky a mladé cibulky. Na stole nesmělo chybět ani místní suché bílé víno. Svět brzy přišel na to, jaká dobrota se v tomto jídle skrývá a časem se rozšířilo použití nejen na sýr, ale také na další pokrmy jako uzeniny, uzené ryby, míchaná vajíčka, maso, dokonce i ovoce. Dnes raclette nazýváme i přístroj na pečení, na kterém připravujeme prakticky vše, co jinak opékáme na pánvičce nebo klasickém grilu. Přístroj spojuje elektrický gril a raclette gril. Na horní desce se pečou masa, nebo třeba slanina, zelenina a dole jsou umístěny pánvičky pro přípravu sýra.
Sýrové raclette
Brambory ve slupce uvařte ve vroucí osolené vodě doměkka. Můžete je oloupat, ale také nechat se slupkou. Nakrájejte je na plátky a nechte ohřívat na vrchní desce rakletovače. V pánvičkách nechte roztavit plátky sýra. Nahřáté brambory namáčejte v pánvičkách. Dosolte a dopepřete podle chuti. Můžete však použít i další koření podle fantazie. K tomu by samozřejmě neměla chybět nakládaná okurka a cibulka. Pokud používáte maso, nakrájejte ho na menší kousky, stejně jako třeba zeleninu. Také k tomuto pokrmu se podávají různé studené omáčky, dipy a další přílohy, které mohou poskytnout široké chuťové možnosti. Pokud chcete využít více surovin, nejdříve si připravte na plátky brambor, ty pak zapékejte se salámy, zeleninou, vejcem, nikdy by neměl chybět sýr ementálského typu. Pokud nemáte rádi brambory, nebo zkrátka pro změnu, můžete místo nich použít i měkké pečivo.
Stejně jako u grilování bývají na stole saláty, mají své místo i v tomto případě. Užijte si zábavu spojenou s touto zajímavou přípravou jídla.
-
Čím nejlépe uklidit podlahu v kuchyni
• Vydáno: 08. 10. 2015
Kromě výše uvedených materiálů se nabízí i dřevěná nebo korková podlaha, najít je možno i lino, často laminátovou neboli plovoucí podlahu. Kuchyň může nakonec zkrášlit i kamenná podlaha. Každá z…
-
Hydrogelové kuličky - dekorace i pomocník při udržování vláhy
• Vydáno: 23. 07. 2015
Malé kuličky připomínající ty cvrnkací z dětství se dají nasypat do nějaké misky, květináče nebo třeba vázy. Mohou tak vytvářet oku velmi lahodící dekoraci a prozářit prostor. Pokud ale třeba jedete…
-
Zpříjemněte si večer, aneb co vše dokáží vonné svíčky
• Vydáno: 10. 11. 2015
Léčivá atmosféra vonných svíček Zapálené svíčky dokáží váš byt proměnit na útulné a kouzelné místo, kde se budete hned cítit o poznání lépe. Kromě toho, že si zlepšíte náladu při pohledu na hořící…
-
Skvělý pomocník do každé kuchyně - ultratenký cedník Better Strainer
• Vydáno: 19. 11. 2015
V tomto článku bychom vám rádi představili tuto praktickou vychytávku pro vaše vaření. Pokud často a rádi vaříte, určitě budete tímto jednoduchým a tenkým cedníkem nadšeni. Ušetří vám totiž spoustu…
-
Jak zpracovat třešně
• Vydáno: 23. 07. 2015
Třešně jsou pro lidské zažívání velmi zdravé. Mají příznivý vliv na štítnou žlázu, čistí krev, játra ledviny a podporují vylučování trávicích šťáv a moči. Tento antioxidant skutečně se vyplatí…
Další populární články
© damikol.cz 2004 – 2024