EXPEDUJEME IHNED! doručení do 2 dnů
Jak vybrat gril
• Vydáno: 11. 08. 2015
K jedné z radostí teplých měsíců patří grilování. Řada z nás si ho zamilovala, protože je jednou z možností, jak příjemně strávit čas s rodinou nebo přáteli a navíc se dobře najíst. Pokud ještě gril nemáte a dosud jste pekli třeba na ohništi, poradíme, na co se při nákupu zaměřit.
Na našem trhu je poměrně pestrá nabídka nejrůznějších variant grilů. Před jeho nákupem je tedy třeba si hlavně ujasnit, jak by vlastně měl náš přístroj vypadat a co od něj požadujeme. Je tedy důležité si zodpovědět následující otázky. Jakého druhu by měl být? Plynový, elektrický nebo na dřevěné uhlí. Jak často a pro kolik lidí budete grilovat? Kde budete grilovat? Na závěr nelze zapomenout ani na takové otázky jako kde po skončení grilovacího období gril uskladnit nebo kolik hodláme za přístroj utratit.
Grily na dřevěné uhlí patří k nejoblíbenějším, protože nejsou příliš drahé a není s nimi složitá manipulace. Tento způsob grilování vyžaduje praxi, aby bylo dosaženo co nejlepšího výsledku. Mezi grily jsou rozdíly v jejich konstrukci, některé grily mají ventilační systém, rozdíly jsou i u roštů. Určité druhy mohou mít rošt vyměnitelný, dá se tam dát třeba kámen na pizzu nebo pánev wok. Dávejte pozor na to, aby gril měl polohovatelný rošt, ovládání přívodu vzduchu nebo víko na přiklopení s ventilačním otvorem. Nevýhodou je zdlouhavější doba z důvodu postupného hoření uhlí. Tu ovšem vynahradí typická vůně, která se line z pokrmu.
Elektrický gril velmi snadno uvedete do provozu. Zastrčíte ho do zásuvky, položíte na něj připravené maso a zeleninu a můžete grilovat nebo připravit raclette. Snadno se pak i čistí, když teflonovou desku nebo lávový kámen dáte do dřezu. Oproti grilu na uhlí má maso obvyklou chuť a nezískává aroma. Je dobrou volbou na terasu nebo do uzavřených prostor.
Mezi plynovými grily jsou velké rozdíly. A to především ve velikosti. Existují jednak malé cestovní grily, ale také přístroje s více hořáky. Důležitá je jednoduchost jejich montáže, velikost, váha a dobrá regulace tepla. Kladem je připojení na propanbutanovou láhev, a když je možné zapalovat každý hořák samostatně. Pokud už investujete do většího přístroje, je dobré, když má dostatečně velké odkládací plochy.
Vyberte si gril podle vašich potřeb a požadavků a užívejte si jeho provozu.
-
Čím nejlépe uklidit podlahu v kuchyni
• Vydáno: 08. 10. 2015
Kromě výše uvedených materiálů se nabízí i dřevěná nebo korková podlaha, najít je možno i lino, často laminátovou neboli plovoucí podlahu. Kuchyň může nakonec zkrášlit i kamenná podlaha. Každá z…
-
Hydrogelové kuličky - dekorace i pomocník při udržování vláhy
• Vydáno: 23. 07. 2015
Malé kuličky připomínající ty cvrnkací z dětství se dají nasypat do nějaké misky, květináče nebo třeba vázy. Mohou tak vytvářet oku velmi lahodící dekoraci a prozářit prostor. Pokud ale třeba jedete…
-
Zpříjemněte si večer, aneb co vše dokáží vonné svíčky
• Vydáno: 10. 11. 2015
Léčivá atmosféra vonných svíček Zapálené svíčky dokáží váš byt proměnit na útulné a kouzelné místo, kde se budete hned cítit o poznání lépe. Kromě toho, že si zlepšíte náladu při pohledu na hořící…
-
Skvělý pomocník do každé kuchyně - ultratenký cedník Better Strainer
• Vydáno: 19. 11. 2015
V tomto článku bychom vám rádi představili tuto praktickou vychytávku pro vaše vaření. Pokud často a rádi vaříte, určitě budete tímto jednoduchým a tenkým cedníkem nadšeni. Ušetří vám totiž spoustu…
-
Jak zpracovat třešně
• Vydáno: 23. 07. 2015
Třešně jsou pro lidské zažívání velmi zdravé. Mají příznivý vliv na štítnou žlázu, čistí krev, játra ledviny a podporují vylučování trávicích šťáv a moči. Tento antioxidant skutečně se vyplatí…
Další populární články
© damikol.cz 2004 – 2024