EXPEDUJEME IHNED! doručení do 2 dnů    

Skladem je pouze omezené množství a lze objednat max. 0 ks

Jak vybrat gril

Vydáno: 11. 08. 2015

K jedné z radostí teplých měsíců patří grilování. Řada z nás si ho zamilovala, protože je jednou z možností, jak příjemně strávit čas s rodinou nebo přáteli a navíc se dobře najíst. Pokud ještě gril nemáte a dosud jste pekli třeba na ohništi, poradíme, na co se při nákupu zaměřit.

Jak vybrat gril

Na našem trhu je poměrně pestrá nabídka nejrůznějších variant grilů. Před jeho nákupem je tedy třeba si hlavně ujasnit, jak by vlastně měl náš přístroj vypadat a co od něj požadujeme. Je tedy důležité si zodpovědět následující otázky. Jakého druhu by měl být? Plynový, elektrický nebo na dřevěné uhlí. Jak často a pro kolik lidí budete grilovat? Kde budete grilovat? Na závěr nelze zapomenout ani na takové otázky jako kde po skončení grilovacího období gril uskladnit nebo kolik hodláme za přístroj utratit.

Grily na dřevěné uhlí patří k nejoblíbenějším, protože nejsou příliš drahé a není s nimi složitá manipulace. Tento způsob grilování vyžaduje praxi, aby bylo dosaženo co nejlepšího výsledku. Mezi grily jsou rozdíly v jejich konstrukci, některé grily mají ventilační systém, rozdíly jsou i u roštů. Určité druhy mohou mít rošt vyměnitelný, dá se tam dát třeba kámen na pizzu nebo pánev wok. Dávejte pozor na to, aby gril měl polohovatelný rošt, ovládání přívodu vzduchu nebo víko na přiklopení s ventilačním otvorem. Nevýhodou je zdlouhavější doba z důvodu postupného hoření uhlí. Tu ovšem vynahradí typická vůně, která se line z pokrmu.

Elektrický gril velmi snadno uvedete do provozu. Zastrčíte ho do zásuvky, položíte na něj připravené maso a zeleninu a můžete grilovat nebo připravit raclette. Snadno se pak i čistí, když teflonovou desku nebo lávový kámen dáte do dřezu. Oproti grilu na uhlí má maso obvyklou chuť a nezískává aroma. Je dobrou volbou na terasu nebo do uzavřených prostor.

Mezi plynovými grily jsou velké rozdíly. A to především ve velikosti. Existují jednak malé cestovní grily, ale také přístroje s více hořáky. Důležitá je jednoduchost jejich montáže, velikost, váha a dobrá regulace tepla. Kladem je připojení na propanbutanovou láhev, a když je možné zapalovat každý hořák samostatně. Pokud už investujete do většího přístroje, je dobré, když má dostatečně velké odkládací plochy.

Vyberte si gril podle vašich potřeb a požadavků a užívejte si jeho provozu.

visa mastercard